Missie

De wooncoalitie is een samenwerkingsverband van Gentse Middenveldorganisaties en Burgerinitiatieven dat door beleidsbeïnvloeding en samenwerken kwaliteitsvol en betaalbaar wonen wil realiseren voor iedereen in Gent.  

Visie

Wonen is een grondrecht en  een basisvoorwaarde voor een menswaardig bestaan. Vlaanderen zit in een diepe wooncrisis. De oplossing vereist actie en samenwerking tussen sectoren, middenveldactoren en  partners  op korte, middellange en lange termijn en op alle beleidsniveaus. 

De Wooncoalitie draagt daaraan bij door organisaties te verbinden op het niveau van constructieve beleidsbeïnvloeding rond opvang en kwaliteitsvol en betaalbaar wonen. We zeggen wat er goed is, waar er meer van nodig is en wat kan helpen. We zeggen ook wat niet goed is, onrechtvaardig is en/of moet stoppen. We zijn een constructieve en kritische partner van het Sociaal Beleid.

De Wooncoalitie wil dat iedereen mee kan praten over wonen. Daarom gebruiken we eenvoudige taal die iedereen kan begrijpen. Lees de 30 eisen.

Alle 30 tegelijk aanpakken kunnen we ook niet. Op elk moment werkt de Wooncoalitie aan een selectie ervan. Dat zijn dan onze werven.